Κυριακή 05.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Ημεροδείχτης ανάγνωσης

  Τα πρωινά διαβάζω τα δύσκολα κείμενα. Κυρίως αυτά για τη δουλειά, με τα δελτία Τύπου, τη νομοθεσία, όλες εκείνες τις αναφορές, που χρειάζεσαι για να μπορείς τελικά μέσα στον εργάσιμο χρόνο να είσαι επαρκής. Η μισή δημοσιογραφική δουλειά γίνεται εκτός ωραρίου, κάτι που όλο και λιγότερο αναγνωρίζεται πια, αλλά όλο και περισσότερο χρειάζεται. Αν δεν μπορείς να προετοιμαστείς το πρωί δεν προλαβαίνεις πια στο γραφείο να βγάλεις εφημερίδα με όλο αυτό το υλικό που πέφτει πάνω σου.

  Διαβάζω όμως και αυτά που θα τα λέγαμε πιο «προσωπικά», που όμως κι αυτά δεν είναι τέτοια, αφού για παράδειγμα η ιστορική μελέτη είναι που σου δημιουργεί το πλαίσιο για να καταλαβαίνεις τι γίνεται σήμερα και με την ειδησεογραφία.

  Μελέτες, δοκίμια, αλλά και άρθρα εφημερίδων, γεωπολιτική, είναι ένα πεδίο προκλήσεων στον «ελεύθερο χρόνο» μου. Που είπαμε ότι τελικά τον διαπλέκω με τον εργάσιμο, αφού τέτοιος είναι, αλληλοσυνδεόμενος.

  Δεν μπορώ πχ να καταλάβω πώς κάποιος έχει μία άποψη για τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις σήμερα αν δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις για την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Αν και έχω καταλάβει ότι κάποιες προσεγγίσεις πολλών προέρχονται προπαγανδιστικά δελτάρια προπολεμικά! Κλείνει η παρένθεση.

  Παλιότερα, διάβαζα περισσότερο τα βράδια, μάλλον όμως οι αντοχές του σώματος μειώνονται. Περισσότερο μου επιτρέπουν άλλα κείμενα, λογοτεχνία και ποίηση. Και ταινίες που αυξήθηκαν με την καραντίνα όταν και διαστάλθηκε ο χρόνος.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πάνω από 4.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

  Επιτυχημένο το τεστ λειτουργίας των πρώτων ημερών

  Απόφαση που επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις

  Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλά για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και την Αγιά Σοφιά.

  Αργότερα τα θυρανοίξια του Αγ. Παϊσίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Οριστική είναι η ματαίωση των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Δρομολογείται το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού

  Στη δρομολόγηση του μεγάλου έργου αλλαγής και ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς

  Μία επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς και εμπέδωσης ενός κλίματος ασφαλείας επιχειρεί η κυβέρνηση ανακοινώνοντας νέα μέτρα. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.