Τετάρτη 16.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Με την πειθώ πρώτα

  Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού είναι μία καλή ιδέα, όμως μόνο για να ευνοήσει τον εμβολιασμό και όχι για τη λειτουργία της αγοράς και του τουρισμού.

  Μπορεί να λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα, για ένα μικρό διάστημα, ας πούμε το καλοκαίρι, για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους. Αν δουν ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία συναυλία που δεν θα οργανωνόταν αλλιώς, ή για ταξίδια με μικρότερους περιορισμούς, τότε θα μπορούσε να καταλάβει ότι δεν έχει και μεγάλο κέρδος να μένει απ’ έξω. Τα κάποια ευνοϊκά μέτρα για τους εμβολιασμένους είναι η πρόκληση που χρειάζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να πάρει μπροστά και να ξεπεράσει τους μέσους όρους του 40 και του 50% που βλέπουμε ακόμα.

  Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί το εμβόλιο να διχάσει τις κοινωνίες και να τις κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρισμένες σε «στρατόπεδα». Δεν θα λειτουργήσει άλλωστε και σωστά στο τέλος. Λειτουργεί κάτι που κινεί μεγάλες πλειοψηφίες. Και υπάρχουν και δικαιώματα που δεν μπορούν να παραμεριστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται ας πούμε, ένα παιδί να μείνει έξω από το σχολείο για πολλούς μήνες επειδή δεν έχει ανοσία. Θα χρειαστεί να βρεθούν λύσεις ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μόρφωσής του.

  Το κυριότερο που πρέπει να γίνει κατανοητό στην υπόθεση των εμβολίων, είναι ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην προστασία της ζωής και την προάσπιση της Υγείας όλων των άλλων. Αν αυτό κατανοηθεί από το 95% της κοινωνίας, τότε θα βρεθούν και συλλογικές λύσεις και για τους εμβολιασμούς και για όλα. Δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως μία τέτοιου ύψους πλειοψηφία.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ