Τρίτη 07.02.2023
More

  Αποχρώσεις – Μεγάλη πρόκληση η παραχώρηση του στρατοπέδου 

  Δεν είναι μικρό θέμα η επανεκκίνηση της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη. Αφενός, φαίνεται από τα στοιχεία ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και αφετέρου, είναι θέμα που έχει να κάνει με το μέλλον της πόλης και αφορά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Κι έρχεται σχεδόν μία δεκαετία μετά την πρώτη προσπάθεια που έγινε από τον Δήμο.

  Το ότι θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα κατά την προεκλογική περίοδο είναι το λιγότερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνονται οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Γιατί το ζήτημα δεν είναι γενικά και αόριστα η παραχώρηση, αλλά το πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η έκταση. Αλλά, είπαμε είναι μικρότερης σημασίας η πολιτική συζήτηση σε αυτή τη φάση.

  Μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς θα κινητοποιηθούν οι φορείς της πόλης και οι κοινωνικές δυνάμεις. Γιατί εδώ πρόκειται για μία ευκαιρία. Η παραχώρηση βάζει στο τραπέζι μερικά από τα σημαντικότερα ζητούμενα για την πόλη.

  Την ανάπτυξη ενός ισχυρού πόλου διοίκησης με υποδομές που θα εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες και παράλληλα θα αλλάζουν την εικόνα του κέντρου μετά τη μεταφορά υπηρεσιών.

  Την ανάπτυξη ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής σε επίπεδο μητροπολιτικού πάρκου σε συνδυασμό με το Πάρκο Πυρσινέλλα.
  Την ανάπτυξη μίας άλλης αντίληψης για τον σχεδιασμό του δημοσίου χώρου με το άνοιγμα της πόλης προς το νότο.

  Είναι φανερό ότι τέτοιες προκλήσεις θέτουν επιτακτική την ανάγκη, σοβαρής προσέγγισης τόσο από την πλευρά της κοινωνίας όσο και από αυτήν των πολιτικών δυνάμεων. Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ