Σάββατο 11.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Το τρένο στην Ήπειρο δεν είναι ρομαντισμός

  Η πρωτοβουλία για τρένο στην Ήπειρο, είναι μία ωραία πρωτοβουλία. Την αγκαλιάζουν φορείς όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο ή ο Δήμος Ηγουμενίτσας με σκοπό να μην το ξεχάσει η Πολιτεία τώρα που σχεδιάζει τα έργα της επόμενης δεκαετίας. Όλη αυτή η συζήτηση όμως προσκρούει πάνω… στον ρεαλισμό.

  Δεν υπάρχουν κονδύλια, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, δεν χρειάζεται ίσως ίσως κι αυτό το τρένο στην Ήπειρο. Είναι τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που ακούγονταν και πριν από 20 χρόνια όταν υπήρχαν πόροι περισσότεροι από την ΕΕ. Και σταδιακά προστέθηκαν και τα πιο τεχνοκρατικά, ότι δεν υπάρχει «κυκλοφοριακός φόρτος». Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν για να μην φτάσει καν η Ιόνια ως τα Γιάννενα.

  Αν δεις την Ήπειρο απομονωμένη μέσα στα βουνά της, ναι δεν χρειάζεται ούτε οδικά, ούτε σιδηροδρομικά δίκτυα. Αν τη δεις όμως σαν ένα κομμάτι της Ευρώπης, στην περιφέρεια, αλλά σε γεωπολιτικό σταυροδρόμι, τότε όλα τα έχει ανάγκη. Και στο κάτω κάτω, τόσες δεκαετίες ο ρεαλισμός δεν μας πήγε και τόσο μακριά. Ας υπάρχει και λίγο όραμα και τουλάχιστον ας ξεκινήσει μία μελέτη για τις ράγες του μέλλοντος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Κακαβιά- 1.000 δείγματα το τριήμερο

  Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο τελωνείο της Κακαβιάς ξεκινά από σήμερα ελέγχους για κορωνοϊό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 11-12 Ιουλίου

  Κ. Μητσοτάκης από Γέφυρα Πλάκας- Σύμβολο ενότητας με βάση το έργο

  Τη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τρία θετικά κρούσματα σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά

  Τα πρώτα "εισαγόμενα" θετικά κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων. 

  Ανάπτυξη με βάση τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διασύνδεση των ορεινών όγκων με την πρωτογενή παραγωγή.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.