Τετάρτη 14.04.2021
More

  Αποχρώσεις- Υπάρχει πεδίο συνεργασιών για έργα στην πόλη

  Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα στη συζήτηση για το νέο δημαρχείο, το παλιό πανεπιστήμιο, το ΚΕΠΑΒΙ. Περισσότερο έδωσε χρόνο στους επικεφαλής να αναπτύξουν κάποιες σκέψεις τους και να παρουσιαστεί η μεγάλη εικόνα με τις εξελίξεις και τα δεδομένα.

  Και στο νέο δημαρχείο, αλλά και με αφορμή άλλα μεγάλα έργα όπως η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, δόθηκε η αφορμή να μιλήσουν όχι μόνο ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, αλλά και ο Νίκος Γκόντας και ο Θωμάς Μπέγκας. Κι έγινε αυτό που το έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια, ο κάθε δήμαρχος να διεκδικεί ένα κομμάτι από τη σύλληψη και την προώθηση ενός μεγάλου έργου και να εγκαλεί ίσως και τους άλλους που δεν τον μνημονεύουν.

  Μπορεί όλο αυτό να βγάζει μία εσωστρέφεια και μία ένταση χωρίς σκοπό και νόημα που μάλλον κουράζει και όποιους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Μπορείς όμως να δεις μέσα σε αυτό και μία ευκαιρία, ένα θετικό σημάδι.

  Όταν οι δήμαρχοι που διοίκησαν την πόλη την τελευταία 20ετία διεκδικούν την ορατότητα του έργου τους, ακόμα κι όταν αυτό συνεχίζεται χωρίς τη δική τους θέση στη δημαρχιακή καρέκλα, είναι σαν να αναγνωρίζουν όλοι μαζί ότι υπάρχει συνέχεια στην πόλη και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορεί να βγει και αποτέλεσμα. Κι αυτό ισχύει και για όσους βλέπουν την πόλη και μέσα από κομματικά γυαλιά και μόνο, γιατί αν τα βγάλουν θα δουν για παράδειγμα ότι για να γίνει το νέο νηπιαγωγείο στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους, εργάστηκαν παραπάνω από μια κυβερνήσεις.

  Το βλέπουμε τώρα και με έργα όπως η αξιοποίηση του παλιού Ασύλου που προωθείται για «Κέντρο Παιδιού». Σαν τώρα θυμάμαι που συζητούσαμε επί του κλειστού κτιρίου πώς πρέπει να αξιοποιηθεί και να που πάει τώρα για δημοπράτηση.

  Και είναι φανερό ότι υπάρχει ένας πυρήνας έργων και παρεμβάσεων πάνω στα οποία μπορούν να συνεργαστούν οι δήμαρχοι της πόλης που συμμετέχουν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και πολλές περισσότερες παρατάξεις. Διαφωνίες θα υπάρχουν ίσως για τον σχεδιασμό νέων έργων ή για τη φιλοσοφία και την ιδεολογία νέων παρεμβάσεων. Μπορεί… Αλλά και συνεργασία δεν σημαίνει μόνο ομοφωνίες, αλλά συχνά και διαφωνίες.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ