Τετάρτη 08.12.2021
More

  Μόσιαλος: Μύθοι και γεγονότα για τα mRNA εμβόλια

  Οι απαντήσεις μέσα από έναν πίνακα

  Έναν πίνακα στον οποίο παραθέτει «μύθους και γεγονότα» αναφορικά με τα mRNA εμβόλια δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

  Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος αναφέρει:

  1) Μύθος: Το εμβόλιο φτιάχτηκε πολύ γρήγορα

  ΓΕΓΟΝΟΣ. Συχνά πολύς χρόνος χάνεται μεταξύ των σταδίων της έρευνας. Η παγκόσμια χρηματοδότηση για τα εμβόλια Covid απέτρεψε τις τεράστιες αξιόπιστες κλινικές δοκιμές. Τα εμβόλια mRNA επίσης φτιάχνονται γρηγορότερα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

  2) Μύθος:Τα mRNA αλλάζουν το DNA μας.

  ΓΕΓΟΝΟΣ. Το mRNA είναι απλά ένα μήνυμα που διαβάζει το σώμα μας. Δεν μπορεί να αλλάξει ούτε το DNA ούτε τα γονίδιά μας. Σκεφτείτε το σαν μία ανακοίνωση, ένα «SARS-COV-2-ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ» ώστε το σώμα μας να ξέρει ποιον ψάχνει. Το πόστερ της ανακοίνωσης φθείρεται αλλά το σώμα θυμάται.

  3) Μύθος: Τα mRNA εμβόλια έχουν πολύ επικίνδυνα συστατικά.

  ΓΕΓΟΝΟΣ. Τα mRNA εμβόλια δεν έχουν συντηρητικά και περιέχουν μια επικάλυψη με peg (πολυ αιθυλενο-γλυκόλη) και λιπίδια για να προστατεύεται το mRNA, διάφορα άλατα, σάκχαρα και νερό.

  4) Μύθος: Δεν είναι ασφαλή. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία.

  ΓΕΓΟΝΟΣ. Οι κλινικές δοκιμές μας έδειξαν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. Οι παρενέργειες εμφανίζονται σύντομα μετά τον εμβολιασμό, επίσης σύντομα μετά τον εμβολιασμό το mRNA αποσυντίθεται. Σύντομα θα ξέρουμε και για πόσο χρειαστεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ