Κυριακή 23.02.2025
More

    Μαγιορκίνης: «Μπορεί να δούμε και 500 κρούσματα ημερησίως»

    Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, τονίζει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

    Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά, έστειλε σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι η επιδημία αλλάζει βδομάδα με τη βδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου, καθώς από 10 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

    «Πιθανό να δούμε 500 κρούσματα κορωνοϊού»

    «Είδαμε αρχές Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση, να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε ότι από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

    Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

    «Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει»

    Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε, επίσης, ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό -και σίγουρα όλο τον χειμώνα- και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

    Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις, εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ