Τρίτη 07.07.2020
More

  Εκδηλώσεις τον Ιούλιο για τα «Ελευθέρια» της Άρτας

  Σε μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη για την Απελευθέρωση της Άρτας αναφέρεται:

  «139 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της Άρτας από τον τουρκικό ζυγό. Ήταν στις 24 Ιουνίου 1881 όταν η Άρτα ξεκίνησε, ελεύθερη πια, την πορεία της στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Στα χρόνια που πέρασαν, οι Αρτινοί όχι μόνο καταφέραμε να ενταχθούμε ομαλά και δημιουργικά στον πυρήνα της Πολιτείας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δείξαμε τον δρόμο της προόδου και της περηφάνιας.

  139 χρόνια μετά η Άρτα παράγει προϊόντα ονομαστά για την ποιότητά τους, παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες, απλώνει δίκτυ αλληλεγγύης, παράγει πολιτισμό, προωθεί τις τέχνες και την παιδεία, σημειώνει σημαντικές επιτυχίες στον αθλητισμό.

  Στα χρόνια που έρχονται, με περισσότερη δύναμη και λιγότερες αδυναμίες είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα – μικρά και μεγάλα- που θα δικαιώνουν τις θυσίες των παλαιότερων γενεών αλλά και τις προσδοκίες των νεώτερων».

  Ο Δήμος Αρταίων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τιμήσει την Απελευθέρωση της Άρτας με ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην μνήμη του παρελθόντος και στην ελπίδα του μέλλοντος ” Τα Ελευθέρια”.
  Ειδικά για φέτος, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, τα “Ελευθέρια” θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.