Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ευοίωνες προοπτικές για αύξηση των πτήσεων

  Θετικό είναι το πρόσημο που καταγράφει η κίνηση στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

  Θετικό είναι το πρόσημο που καταγράφει η κίνηση στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Ευθύμιος Σέρμπης.

  Ο σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για αεροπορικά ζητήματα στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται ειδικά σε τοπικό επίπεδο από την έναρξη του προγράμματος πτήσεων της Apollo, με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως από την Σουηδία, που αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου.

  Πολλές οι δυνατότητες

  Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σύμφωνα με τον κ. Σέρμπη έχει πολλές δυνατότητες που μπορούν να δημιουργήσουν  νέες προοπτικές σε πολλά επίπεδα και στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών low cost που θα διευρύνουν την διασύνδεση της πόλης με άλλες χώρες.

  Ταυτόχρονα,  μεγάλο πλεονέκτημα για τις αεροπορικές εταιρείες είναι αφενός η δυνατότητα ανεφοδιασμού των αεροπλάνων αλλά και τα χαμηλά κόμιστρα αφού είναι από τα λίγα μη ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της χώρας. Όλα αυτά είναι πλεονεκτήματα για τις αεροπορικές εταιρείες.

  Εκτενής αναφορά έγινε  στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου που δημιούργησε η Ένωση Ξενοδόχων, καθώς μέσα από αυτή μπορούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για όλες τις πτήσεις και τις δυνατότητες.

  «Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται στη συμβολή οδικών αξόνων και στην καρδιά της ανερχόμενης ενδοχώρας της Ηπείρου. Το μη-ιδιωτικοποιημένο καθεστώς του επιτρέπει να κρατά τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης χαμηλά.  Η εγκατάσταση του ανεφοδιαστικού σταθμού δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την άνοδο των εμπορικών και ιδιωτικών πτήσεων.  Όσον αφορά τις επιβατικές συνδέσεις, στις 13 Μαΐου ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις charter από την Σουηδία, την Δανία, την Νορβηγία και την Σερβία» υπογράμμισε ο κ. Σέρμπης.

  Καταλήγοντας υποστήριξε ότι το μέλλον του Αεροδρομίου Ιωαννίνων  «προδιαγράφεται λαμπρό, ειδικά και μετά το πέρας των εργασιών επέκτασης του αεροσταθμού, που το καθιστά πλέον αντάξιο των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας».

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ