Πέμπτη 28.10.2021
More

  ΗΠΑ: 1300 παιδιά σκοτώθηκαν από όπλα μέσα στο 2020

  Η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, νόμιμη ή παράνομη, σκοτώνει μαζικά ακόμη και παιδιά.

  Τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας είναι σοκαριστικά.

  Ακήρυχτος πόλεμος. Μόνο μ’ αυτήν την έκφραση μπορεί να αποδοθεί πιστά η εικόνα των απωλειών ανθρώπινων ζωών στις ΗΠΑ από την νόμιμη ή παράνομη οπλοκατοχή.

  Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της USA TODAY, ο πόλεμος αυτός σκοτώνει όχι μόνο ενήλικες αλλά και παιδιά, τάση η οποία ενισχύθηκε το 2020, το πρώτο έτος εμφάνισης της πανδημίας και της εφαρμογής κάθε λογής lock down.

  Τα νούμερα είναι σοκαριστικά: Μέσα στο 2020 πυροβολήθηκαν, για διάφορους λόγους, 5500 παιδιά και σκοτώθηκαν 1300! Η αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (από το 2014 όταν και άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία) είναι κατακόρυφη και αποδίδεται και στις συνθήκες της πανδημίας.

  Από το θλιβερό κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε τα μικρότερα παιδιά. Σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας μέχρι 11 ετών (!) σκοτώθηκαν μέσα στο 2020 από πυροβολισμούς ή ανταλλαγές πυρών.

  Η δε τάση για το 2021 δείχνει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στυο γενικό πληθυσμό. Μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου οι αρχές είχαν καταγράψει 13% περισσότερους θανάτους σε σχέση με το 2020. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

  Οι πόλεις στις οποίες καταγράφηκαν τα περισσότερα περιστατικά (και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη άνοδος επεισοδίων) είναι το Σικάγο, το Σεντ Λουίς και η Φιλαδέλφεια.

  Παρά την τεράστια αύξηση επεισοδίων και θανάτων πάντως, η Πολιτεία του Τέξας απελευθέρωσε την αγορά όπλου στα διοικητικά της όρια αποσύροντας κάθε σχετικό περιορισμό γεγονός που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

  Πηγή: www.news247.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ