Παρασκευή 02.12.2022
More

  Όταν οι σταχτάρες καταλήγουν στη γη, λόγω ζέστης- Τι να κάνετε αν βρείτε ένα τέτοιο πουλί

  Η ανάρτηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

  Τις απλές «πρώτες βοήθειες» που μπορεί να δώσει κανείς σε συγκεκριμένα πουλιά, που καταλήγουν στη γη λόγω της ζέστης, επισημαίνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

  «Όταν οι κυρίαρχες των αιθέρων Σταχτάρες καταλήγουν- λόγω ζέστης- στη γη», αναφέρει σε ανάρτησή της η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

  «Αν βρείτε στο δρόμο ένα πουλί με γαμψά νύχια, μακριές φτερούγες και μαύρα μάτια, βάλτε το σε χαρτόκουτο με πετσέτα για υπόστρωμα, στάξτε του λίγο νερό στη μύτη και ενημερώστε ένα Κέντρο Περίθαλψης», συμβουλεύει τους πολίτες.

  Πριν από λίγες εβδομάδες και η ΑΝΙΜΑ είχε κάνει ανάρτηση για τις σταχτάρες, δίνοντας τις ίδιες οδηγίες για το πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος αυτά τα υπέροχα πουλιά.

  Κανονικά, φωλιάζουν σε κάθετα βράχια και οι πολυκατοικίες στις πόλεις είναι μια πολύ καλή προσομοίωση κάθετων βράχων. Στην Αθήνα, τον Πειραιά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν χιλιάδες φωλιές από σταχτάρες και βουνοσταχτάρες στα ψηλά κτίρια, επεσήμανε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

  «Αν βρείτε στο δρόμο σας ένα σκούρο πουλάκι, με γαμψά νυχάκια και μαύρα ματάκια, που μοιάζει να μην μπορεί να σταθεί (έχουν πολύ κοντά πόδια και δεν τα χρησιμοποιούν για περπάτημα), μαζέψτε το αμέσως. Βάλτε το σε ένα κουτί με μια πετσετούλα για υπόστρωμα, στάξτε του αρκετές σταγόνες νερό στη μυτούλα και ενημερώστε την ΑΝΙΜΑ», ανέφερε ακόμη ο Σύλλογος.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ