Τετάρτη 08.04.2020
More

  Αποχρώσεις- Λίγα λόγια για τα εσωκομματικά της αριστεράς

  Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά πιο γρήγορα στην προσυνεδριακή διαδικασία και ανοίγονται θέματα διάφορα, να κάνω μερικές παρατηρήσεις από την εμπειρία μου στην αριστερά που νομίζω ότι έχουν ευρύτερη σημασία.

  Πρώτον, στα μεγάλα κόμματα σήμερα, καμία τάση δεν μπορεί να έχει την καθολική κυριαρχία. Μπορεί να θέλεις να πλειοψηφήσεις ή να εκλέξεις περισσότερα μέλη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιβάλλεις την άποψή σου ως μοναδική είτε στη μικρή σου οργάνωση είτε στον πρόεδρο ψηλά. Στους καιρούς μας παίρνεις ό,τι σου αναλογεί και ό,τι σου αναγνωρίζει η ευρύτερη κοινωνία ως συμβολή.

  Κατά δεύτερον, η έντονη ιεραρχία και τα πολλά κομματικά όργανα δεν έχουν ρόλο σήμερα. Δεν θα θυμίσω την «Μέρα ενός εκλογικού αντιπροσώπου» του Ίταλο Καλβίνο που είμαι σίγουρος ότι κάποιοι έχουν διαβάσει ή τη θλίψη του κομματικού στελέχους στην ταινία «Είναι όλοι τους καλά» του Τορνατόρε, θα σημειώσω όμως ότι η εσωτερική ζωή ενός κόμματος δεν μπορεί να είναι πιο σκοτεινή και γκρίζα από την κοινωνική ζωή εκεί έξω. Κι αυτό επιτυγχάνεται προληπτικά με την κατάργηση των πολλών οργάνων και ιεραρχιών. Ο καιρός της καθοδήγησης πέρασε.

  Το βασικότερο, όμως, είναι να λες την αλήθεια για το τι θέλεις να αλλάξει πρώτα για σένα και μετά και για τους άλλους και τι είσαι έτοιμος να θυσιάσεις για την κοινή αλλαγή. Κανένας σκοπός και καμία μεγάλη ιδέα από μόνη της δεν δικαιολογεί πια ένα γενικόλογο κάλεσμα για αλλαγή. Αντίθετα, επιβραβεύεται στην πολιτική σήμερα όποιος μιλάει ειλικρινά, πολιτεύεται ειλικρινά και συμμετέχει ο ίδιος στην αλλαγή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  2 νεκροί και 77 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

  Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.832. Το 55% είναι άνδρες.   

  Έρχονται τα τεστ κατ’ οίκον – Στο δρόμο 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

  «Κομάντος» για τον κορωνοϊό αποκτά από την Τετάρτη το σύστημα Υγείας, καθώς με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, ξεκινούν επισκέψεις κατ' οίκον από 500 ειδικές μονάδες, με ένα κονδύλι περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ.

  Ενημερωτική δράση στο κέντρο του Κατσικά και στις δομές ασυνόδευτων

  Μεγάλη δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά.

  Σταθερή η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο- Κανένα νεό κρούσμα

  Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊΌ ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:

  Γιώργος Τάγκας: «Δεν είναι αξιοπρεπές να αφήνουμε τους νεκρούς στο αυτοκίνητο»

  Ένα μεγάλο θέμα με πανελλαδικές διαστάσεις αναδεικνύει ο πρόεδρος Ένωσης Ηπείρου Λειτουργών Κηδειών και ταριχευτών καθώς πολλά νοσοκομεία δεν δέχονται με ανακοίνωσή τους να «φιλοξενήσουν» σε θαλάμους νεκρούς που έχουν πεθάνει εκτός νοσοκομειακών χώρων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.