Σάββατο 28.03.2020
More

  Αποχρώσεις- Έξω από το σχολείο

  Έπεσα τις προάλλες στο τελείωμα το μεσημέρι ενός δημοτικού σχολείου. Κι έπιασα τον εαυτό μου να νιώθει ωραία με την εικόνα.

  Οι μικροί θαρραλέοι που γύριζαν μόνοι σπίτι ή σε μικρές παρέες, μαμάδες, πολλές γιαγιάδες να περιμένουν και μετά να περπατούν αργά και τρυφερά με τα εγγόνια, αρκετοί μπαμπάδες, μάλλον αμήχανοι ακόμα στο ρόλο του γονέα πλήρους απασχόλησης που θέλουν οι νέοι καιροί. Αλλά και αυτή η εικόνα της νεότητας, των μικρών παιδιών που μπορείς όντως να τα δεις σαν το μέλλον του κόσμου μας.

  Ανακαλύπτεις ότι εκεί που εσύ ψάχνεις το δεύτερο μεγάλο μισό της ζωής, μέσα στις σκοτούρες, αλλά και τους αναστοχασμούς και την αυτοπεποίθηση που ενδεχομένως σου δίνει η πείρα των χρόνων που πέρασαν, κάποια πολύ μικρά παιδιά ξεκινούν με χαρά τη ζωή τους, με βλέμμα γεμάτο περιέργεια, με απίστευτο σθένος όταν σηκώνουν κυριολεκτικά και συμβολικά εκείνη τη βαριά σχολική τσάντα που είναι γεμάτη απίστευτες γνώσεις και πολλή πολλή δουλειά για το μέλλον τους.

  Ίσως πάλι, την καλή μου διάθεση και την υπομονή που δείχνω στις εντολές της σχολικής τροχονόμου, να την τροφοδοτεί το γεγονός ότι όλα αυτά μου είναι πολύ μακρινά, αφού δεν έχουμε παιδί στο σχολείο πια, που όλα αυτά με τις καθημερινές έγνοιες και το πρόγραμμα που συγχρονίζεται με τις σχολικές απαιτήσεις, μοιάζει τόσο κοντά ίσως, αλλά και τόσο μακριά πια. Μπορεί. Αλλά, ο δρόμος ανοίγει, περνάω την πόρτα του σχολείου και απομακρύνομαι, κρατώντας την εικόνα αυτής την ευγενικής και γενναιόκαρδης αίσθησης που σου αφήνει το χέρι του παιδιού στο χέρι του γονιού του όταν προχωράνε μαζί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.