Πέμπτη 16.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Έξω από το σχολείο

  Έπεσα τις προάλλες στο τελείωμα το μεσημέρι ενός δημοτικού σχολείου. Κι έπιασα τον εαυτό μου να νιώθει ωραία με την εικόνα.

  Οι μικροί θαρραλέοι που γύριζαν μόνοι σπίτι ή σε μικρές παρέες, μαμάδες, πολλές γιαγιάδες να περιμένουν και μετά να περπατούν αργά και τρυφερά με τα εγγόνια, αρκετοί μπαμπάδες, μάλλον αμήχανοι ακόμα στο ρόλο του γονέα πλήρους απασχόλησης που θέλουν οι νέοι καιροί. Αλλά και αυτή η εικόνα της νεότητας, των μικρών παιδιών που μπορείς όντως να τα δεις σαν το μέλλον του κόσμου μας.

  Ανακαλύπτεις ότι εκεί που εσύ ψάχνεις το δεύτερο μεγάλο μισό της ζωής, μέσα στις σκοτούρες, αλλά και τους αναστοχασμούς και την αυτοπεποίθηση που ενδεχομένως σου δίνει η πείρα των χρόνων που πέρασαν, κάποια πολύ μικρά παιδιά ξεκινούν με χαρά τη ζωή τους, με βλέμμα γεμάτο περιέργεια, με απίστευτο σθένος όταν σηκώνουν κυριολεκτικά και συμβολικά εκείνη τη βαριά σχολική τσάντα που είναι γεμάτη απίστευτες γνώσεις και πολλή πολλή δουλειά για το μέλλον τους.

  Ίσως πάλι, την καλή μου διάθεση και την υπομονή που δείχνω στις εντολές της σχολικής τροχονόμου, να την τροφοδοτεί το γεγονός ότι όλα αυτά μου είναι πολύ μακρινά, αφού δεν έχουμε παιδί στο σχολείο πια, που όλα αυτά με τις καθημερινές έγνοιες και το πρόγραμμα που συγχρονίζεται με τις σχολικές απαιτήσεις, μοιάζει τόσο κοντά ίσως, αλλά και τόσο μακριά πια. Μπορεί. Αλλά, ο δρόμος ανοίγει, περνάω την πόρτα του σχολείου και απομακρύνομαι, κρατώντας την εικόνα αυτής την ευγενικής και γενναιόκαρδης αίσθησης που σου αφήνει το χέρι του παιδιού στο χέρι του γονιού του όταν προχωράνε μαζί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

  Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ.

  Αυστηρούς ελέγχους παντού κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο πρωθυπουργός

  Την εφαρμογή «χωρίς εκπτώσεις» του υφιστάμενου πλαισίου κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Άμεση επέμβαση για τη νόσο των πλατάνων- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

  Σε τρία διαφορετικά σημεία της παραλίμνιας οδού έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η ασθένεια που πλήττει τα πλατάνια και σε αυτά θα πρέπει άμεσα να γίνει επέμβαση των υπηρεσιών για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας.

  Λιγότερες εισφορές, μικρότερα βάρη στους δημότες

  Λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου

  Με «άριστα» αξιολογήθηκε η Ιατρική Ιωαννίνων

  Αξιολόγηση με «άριστα» περιλαμβάνει η Έκθεση Πιστοποίησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών που έλαβε το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.